Praktikantfortælling I – Fra bygningskonstruktørpraktikant til fastansat

Tobias Helbo Wagner havde sin første dag som bygningskonstruktørpraktikant tilbage i februar 2020 – og i dag er han fastansat og en del af i teamet på DTU-rammeaftalen, der omfatter renovering og ombygning af laboratorier.

Allerede fra første dag fik Tobias mulighed for at dyrke sin største interesse – projektering – og var bl.a. tilknyttet et nybyggeri; en tilbygning til Lederne på 3400 m2, alment boligbyggeri i Nakskov og nye faciliteter for Flådestation Korsør.

Undervejs i sit praktikforløb fik 26-årige Tobias god tid til at prøve kræfter med det han kalder:

”En lille brøkdel af, hvad en bygningskonstruktør kan arbejde med hos H+”

Denne alsidighed i arbejdsopgaver og flere besøg på byggepladser medvirkede til, at Tobias skiftede fokus fra projektering til byggeledelse.

Kan du nævne en konkret ting, der gjorde indtryk under dit praktikophold?
“Jeg husker særligt mit samarbejde med Troels Holm. Han havde altid overskud til at lære fra sig – selvom han var arkitekt og jeg var bygningskonstruktør.
En lille bonus var, at han tilbød at være min mentor til mit speciale på 7. semester”
Hvordan oplevede du dine nye kollegaer tog imod dig som praktikant?
”De respekterede mig, og fik mig til at føle mig som en af dem. De var imødekommende, når jeg stillede spørgsmål til værktøjer men også, når jeg var nysgerrige på deres arbejdsopgaver.”
Hvis du skulle rekruttere en bygningskonstruktørpraktikant, hvad ville du så fremhæve ved H+?
”Det er en arbejdsplads med rig mulighed for at prøve forskellige arbejdsområder af. Det er hverken KUN projektering af nybyggeri, boliger, ældre bygninger, kontorer, campusser, byggeledelse, indretning, totalrådgivning eller Facility management.”