69 nye almene boliger og fælleshus

De 69 nye almene boliger og fælleshus er opført i et rækkehusområde tæt ved Lynge Bycenter og grønne områder.

Afdelingens 69 rækkehuse omkranser bebyggelsens fælles friareal og det centralt beliggende fælleshus. Fra den lukkede boligvej Julemosevænge er der adgang til de enkelte boligers indkørsel med p-plads. Boligerne er fordelt over 8 boligrækker, der alle er i 2 etager.

Der er opført 18 boliger på ca. 45 m², mens de øvrige boliger er fortrinsvis 3-rums boliger på ca. 85-90 m². Projektets omfang i henhold til lokalplan 308, er beregnet til et samlet maksimalt tilladt etageareal på ca. 5 000 m², inkl. fælleshus

Valg af udvendige materialer er afstemt den parkmæssige beliggenhed og naboskab til øvrige rækkehuse i kvarteret. Facader og gavle fremstår med hvidpudsede overflader kombineret med sortrøde teglklinker. Vindues- og dørpartier er i gråt aluminium. Tagene er med svag hældning og belagt med tagpap. Tagene på skure og fælleshus udføres som grønne beplantede tage.

Bygherre

Allerød almennyttige Boligselskab v/DAB

Ydelser

Totalenterprise

Arkitektrådgivning

Areal

5.700 m2

Bæredygtigt lavenergibyggeri

Byggeriet er opført på en ca. 20.100 m² grund, på lokalplanens delområde II.

Boligerne er opført som bæredygtigt lavenergibyggeri klasse 2015 for at sikre et godt indeklima. Derudover bliver alle boligerne opvarmet ved en individuel varmepumpe.

Alle værelser har termostatstyret gulvvarme, og der er ventilationsanlæg med varmegenvinding.