H+TNT var bygherrerådgiver på opførelsen af boligkarréen “Egevænge” i et udviklingsområde, Egedal Stationsby, i Ølstykke. Projektet omfatter 60 almene familieboliger i naturskønne omgivelser tæt på både Egedal station samt park og torv i den nye bydel. Her dyrkes samspillet mellem by og natur. Bebyggelsen er opført som lavenergiboliger med solcelleanlæg.

Egevænge er opført som en fireetagers boligkarré med boliger, der spænder mellem 47 og 114 m2 for at tilgodese beboernes forskellige behov for plads. Med undtagelse af boligerne med fire værelser er alle boligerne er opført i ét plan, hvilket gør dem egnet til ældreboliger – ligesom der er etableret niveaufri adgang.

De fleste boliger har en mindre opholdsterrasse på svalegangen, mens firerumsboligerne har en mindre privat tagterrasse med udhus. Alle boligerne har et uopvarmet depotrum i kælderen.

Moderne fortolkning af boligkarré

Boligbyggeriet er udført som en moderne fortolkning af en boligkarré, hvor der etableres porte og tagterrasser samt varie­rende bygningshøjder. Opland er landskabsarkitekt på arealerne omkring byggeprojektet, hvor landskabet fra den kommende bypark bliver trukket ind i bebyggelsens gårdrum.

Boligkarréens ydre fremstår i murede gamle og facader, mens gårdrummet er udført i lyse pudsede facader.

Bygherre

Ølstykke Almennyttige Boligselskab v/DAB

Ydelser

Bygherrerådgivning

Areal

5.084 m2

Team

Adsbøll & Sønner, Dorte Mandrup Arkitekter, Opland 

Lokation

Nordsjælland, Ølstykke

Previous slide
Next slide

Bebyggelsen er opført med varierende etagehøjder, der nedtrappes med fælles tagterrasser mod bydelens bypark: Den Grønne Fletning.

Lavenergiboliger med solcelleanlæg

Boligbebyggelsen er forsynet med et stort solcelleanlæg, der forventes at producere cirka 20 procent af det samlede el-forbrug.

Fjernvarmen kommer fra et nyt bioanlæg og opfylder kravene til lavenergibyggeri jævnfør energikrav 2020. Det bidrager til et lavt energiforbrug til opvarmning.

Håndtering af regnvand

Udover solcelleanlægget er der bæredygtige tiltag som regnvandshåndtering. Her spiller parkhaven og boligernes tagterrasseren central rolle.

Previous slide
Next slide

Tilgængelighed

Fra Rådhusstrædet er der adgang via porte til bebyggelsens fælles grønne gårdrum, hvorfra der er adgang til boliger i stueplan og elevatorbetjente opgange. Stueplanen er hævet cirka halvanden meter over gadeniveau.

Under boligerne har vi etableret en parkeringskælder med 57 parkeringspladser.