Amaliehaven – 58 nye almene boliger i Egedal

H+TNT har etableret 58 nye boliger i Stationsområdet, et nyt boligkvarter, ved den nye station i Egedal By. Bebyggelsen er opført i to og fire etager med tre blokke omkring et stort og indbydende fællesareal med små private haver og grønne fællesområder, samt parkering og tilhørende cykel overdækning, skuer og garager.

Byggeriet består af 3 bygninger placeret i en hestesko med åbningen mod øst. Husene varierer i højde fra 2-5 etager og får forskellig materialekarakter for at nedbryde skalaen.

Bebyggelsen er opført i lavenergiklasse 2020 med solceller.

Alle boliger spænder fra facade til facade og er således gennemlyste. Køkken, spiseafdeling og opholdsstue er indrettet i et sammenhængende åbent rum med adgang til altan eller terrasse og 1-3 soveværelser. Alle boligerne i stueetagen har adgang til en privat have. På de øvrige etager, er der adgang til rummelige altaner eller tagterrasser.

Bygherre
Egedal Boligselskab v./KAB
Ydelser

Arkitektrådgivning

Areal
3.710 m

Materialevalg

Bebyggelsen opføres i gedigne materialer med en lang levetid og minimal vedligeholdelse med facader i en kombination af hvide glatte sandwichelementer beklædt med skifer, Cembrit og skalmuret gule sten, vinduer og døre i træ/alu.