Bæredygtig sauna med udsigt udover Øresund

H+ står bag fællessaunaen på Helgoland, Amager med udsigt til Øresund – hvor der er plads til 50 badegæster.

Saunaen er bygget i 100% miljørigtige materialer med respekt for sine omgivelser.

Træhuset er malet med linolie i badeklubbens gennemgående turkise farve og falder naturligt ind i omgivelserne – mens facaden mod syd åbner huset op og giver en fantastisk fornemmelse af direkte kontakt med havet og naturen omkring.

En kropslig og sanselig oplevelse

Saunaens indre består af en gennemgående træbænk, der bugter og bølger sig igennem rummet. Den bølgende form henter sin inspiration fra havet, som vi har trukket helt ind i bygningen.

Samtidig tilpasser den bølgende form sig efter kroppen, så man som gæst kan synke hen og føle sig tilpas. Ligeledes fordrer den bølgende form både fællesskab og alenetid, fordi der opstår flere siddemuligheder end en traditionel lige saunabænk tilbyder. Her er både plads til mindre selskaber og dem, der foretrækker at nyde oplevelsen i eget selskab.

Oldgamle principper

Rummets form er skabt efter inspiration i de traditionelle bådebyggerier med buede træspanter og uden synlige samlinger, skruer og teknik. Saunaen er bygget efter oldgammel bådbyggeteknik.

Ventilation og belysningsarmaturer er skjult bag det nedhængte loft og bænkens rundede form for at skabe et æstetisk helhedsindtryk. Bænken er udført med slanke askelister, der er dampbøjet og monteret efter et vandbad, og bænkens sæder varierer og svinger med radier på mellem to og ni meter, og bænken har en samlet længde på 10,5 meter.

Bygherre

Vinterbadeforeningen – “Det Kolde Gys’”

Ydelser

Arkitektrådgivning

Bygherrerådgivning

Areal

55 m²

Energioptimering

Saunaen er bygget efter det finske saunaprincip, hvor varmen ovenfra mødes med luften fra ovnene og ventileres rundt i rummet. På den måde kan varmen smyge sig rundt i hele rummet og sikre en lige varmefordeling overalt.

Saunaen er energioptimeret med effektiv isolering og genanvendelse af varmen, så energiforbruget reduceres mest muligt.

RELATEREDE PROJEKTER