H+TNT var totalrådgiver på udbygning og ombygning af Børnehuset Bakkevej, der ligger i et ældre parcelhusområde i Birkerød. Daginstitutionen var oprindeligt en bevaringsværdig villa, som vi nænsomt har transformeret fra familiebolig til børnehus. Med transformationen er Børnehuset Bakkevej i dag en moderne daginstitution med plads til 100 børn, hvor arkitektur danner rammer for leg og læring.

Børnehuset Bakkevej ligger i et ældre parcelhusområde med god beliggenhed for de mange familier, der har børn i institutionen. Med sit klassiske gamle hus og de nye tilbygninger binder Børnehuset Bakkevej i Birkerød den historiske arkitektur og udtryk sammen med nutidens moderne faciliteter og behov til en børneinstitution i høj kvalitet.

Moderne daginstitution 

Den nye, moderne tilbygning til daginstitutionen danner i dag rammen om fællesskab, der fremstår åben og imødekommende,  så forældre og brugere allerede ved indgangen får en fornemmelse af lys, liv og aktivitet.

Indvendigt er villaens 510 m2 blevet ombygget og renoveret, så den i dag tilbyder funktionelt og flotte børnerum og personalefaciliteter.’

Brugerinddragelse 

Der var under hele projektforløbet brugerinddragelse med deltagelse af børnehusets brugere med fokus på bygningsmæssig kvalitet samt indretning for optimal anvendelse til læring og motorik hos børnene.

Under transformationen var der fokus på hensyntagen til bygningen og omgivelserne.

Bygherre

Rudersdal Kommune

Ydelser

Totalrådgivning, Byggeledelse

Areal

1.070 m2

Lokation

Nordsjælland, Birkerød

Previous slide
Next slide

Aktiviteter og læring for børn

Alle rum i huset har deres egen funktion, som understøtter børnenes leg og læring samt idræt og bevægelse i kulturelle rammer.

Børnehuset er rigt på oplevelser for børn og voksne, og er indrettet efter tidssvarende krav om variation og fleksibilitet. Huset danner rammen om en hverdag med plads til både kropslig udfoldelse og leg, kreative aktiviteter og læring og for stille fordybelse. Der er lagt stor vægt på afvekslende rumligheder samt multianvendelighed for at tilgodese institutionens brugere. Alle fællesrum har højt til loftet og plads til fysisk udfoldelse.

Ny tilbygning

I forlængelse af villaen blev der udført en ny tilbygning på 560 m2 med nyt trappe- og elevatorrum, som forbinder den nye og eksisterende bygning.

Tilbygningen rummer vuggestue, køkken og fælles ophold. Opholdsrum og fællesrum har alle direkte udgang til det fri. Det betyder, at man i den én etages bygning ikke behøver flugtvejsgangen og opdelingen i brandceller.

Som bæredygtigt tiltag er der installeret solcelleanlæg på tilbygningen.