H+ varetager rollen som bygherrerådgiver for Ishøj Kommune i forbindelse med modernisering og ombygning af Ishøj Teater; en veletableret kulturinstitution, der går tilbage til 1972. Teateret blev opført af nogle af dansk børneteaters pionerer, Jytte og Tonny Lyngbirk. Teaterbygningen har stået urørt siden opførelsen og krævede en udbedring af skader. Med de nye rammer lever Ishøj Teater op til nutidige krav om komfort, bæredygtighed og teknik. Projektet er støttet med midler fra A.P. Møller Fonden.

Ishøj Teaters nye bygning er tegnet af Wohlert Arkitekter og Svendborg Arkitekter. Forslaget præsenterer en helt ny teaterbygning, hvor landskabet trækkes op i facadens organiske former, og relationen til landsbyen og landskabet er både nytænkt og nærværende.

Den nye teaterbygning forventes at åbne dørene for publikum til en juleforestilling i 2024.

Kultur på tværs af alder og nationalitet

Med en status som egnsteater i Ishøj Kommune, tiltrækker teateret både børn, unge og voksne fra hele Sjælland – og er samtidig et kulturelt pejlemærke for Ishøj Kommune, der rummer over 100 nationaliteter. Her er teatrets univers det fælles udgangspunkt, der går igen i alle kulturer og binder folk sammen på tværs af aldre og nationaliteter. 

Værdiskabende for lokalmiljøet i Ishøj Kommune

Med andre ord skaber Ishøj Teater værdi for lokalmiljøet og besøgende fra nær og fjern. En oplevelse, som endnu flere kan få glæde af efter moderniseringen af teaterbygningen, der har bidraget til en udvidet kapacitet med rum til et øget antal af aktiviteter som forestillinger, workshops, undervisning og dramatiseringer.

Bygherre

Ishøj Kommune

Ydelser

Totalrådgivning

Team

Wohlert Arkitekter, Svendborg Arkitekter

Lokation

Hovedstaden, Ishøj

”Ishøj Teater bringer mennesker sammen på tværs af generationer og tilhørsforhold, og fornyelsen af Ishøj Teater er en stor anerkendelse af det indhold, som teatret leverer. Vi glæder os over, at Ishøj Teater fremadrettet vil få et hus, der matcher visionerne og oplevelserne, og i sit formsprog signalerer, at her ligger et teater.”

Ny teaterbygning styrker teateroplevelsen

Udover en udvidet kapacitet, er moderniseringen og ombygningen med til at skabe rammen om en god/autentisk teateroplevelse. Den nye teaterbygning er designet ud fra en forudsætning om at hylde teatermagien ved at sætte en stemningsskabende og åben ramme omkring teateroplevelsen. 

Moderniseringen er hermed med til at styrke Ishøj Teaters identitet som et eventyrligt sted.