Domus Vista – Ombygning af butikscenter og etablering af 127 ungdomsboliger

Domus Vista er opført i 1969 og tegnet af arkitekt Ole Hagen. Bebyggelsen består dels af det 30-etagers højhus mod vest og dels af en toetages randbebyggelse med butikscenter i stuen.

H+TNT har forestået ombygning af 1. salen på den 102 meter høje beboelsesbygning på Frederiksberg.

Ombygning af butikscenter med butikslejemål i stueetagen

Domus Vistas stuetage var tidligere et nedslidt og forladt indkøbscenter vendt mod et indre atrium – men med den foreståede transformation, er stueetagen nu et udadvendt indkøbs-, sundheds og kulturcenter. Det nye center åbner sig mod omgivelserne og byder indenfor med transparente glasfacader og indgange. Domus Vista bliver en del af Frederiksbergs grønne strøg, som kommer til at strække sig igennem området og danne attraktive grønne byrum mellem center og boligbyggerier.

Mod vest ligger lægecenter og klinik for fysioterapi og mod syd er det nye bydelsbibliotek og kulturcenter åbnet.
Mod nord ligger butikker, apotek og yoga-fitnesscenter.

H+TNT har stået for brugerinddragelse og dialog med de forskellige lejere, skitsering af lejemålenes indretning, dialog med Frederiksberg Kommunes stadsarkitekt og byggemyndighed samt projektering af ombygningen for KFI Erhvervsdrivende Fond.

Bygherre

TK Development

Ydelser

Totalrådgivning

Areal
5.300 m2

Ombygning til 127 ungdomsboliger

Med ombygningen af Domus Vista er 127 ungdomsboliger blevet etableret omkring et indre gårdrum på taget af butikscenteret. Boligerne har fået nye facader, som holdes i de samme materialer og farver som det oprindelige byggeri.

Hver bolig har et indgangsareal med et lille køkken og adgang til eget toilet/bad samt opholds- og soverum op til facaden.

I byggeriets nordøstlige hjørne er der etableret et fællesrum ud til det indre gårdrum. Fællesrummet er indrettet som spise- og opholdsstue med et større køkken.