For at skabe bedre forudsætninger for et bredt forskningssamarbejde om hybride
elseystemer på DTU Risø blev der opført en ny bygning til DTU’s forskningsenhed
B324. Den nye bygning er forbundet med det eksisterende DTU Hybrid Wind Power
Plant anlæg og skaber bedre faciliteter for energiforskning i verdensklasse. H+ var totalrådgiver på på de nye faciliteter på Risø.

Byggeriet DTEC Hybrid Power Plant er DTU Risøs led i at etablere et bredere forskningssamarbejde om hybride elsystemer mellem TotalEnergies og DTU. For at skabe bedre faciliteter for samarbejdet fokuseret på elektriske hybridkraftværker som solceller, vindmøller og elektriske lagringsteknologier blev byggeriet opført med særlige krav til de tekniske installationer.

Som følge af den overdrevne varmeudledning fra de tekniske apparater i laboratoriet som transformatorer, invertere mv., var der høje krav til køledesignet og kølemaskinen på 100 kW, som blev placeret uden for bygningen. Der blev ligeledes etableret en varmeløsning i laboratoriet ved hjælp af varmepumper med luft-til-luft.

Integreret samarbejde mellem bygherre, teknisk rådgiver og entreprenør

For at skabe den bedst mulige løsning og sammenhæng mellem brugernes visioner og behov, ønsker, pris og kvalitet blev entreprenøren inddraget tidligt i projektet og medvirkede til at ­færdigprojektere den ­endelige løsning. Den tidlige inddragelse blev valgt som følge af flere gode resultater med denne samarbejdsmodel på H+ rammeaftale med DTU.

På projektet havde H+ projekterings- og IKT-ledelsen samt byggeledelsen. Ydelserne omfatter projektforslag, myndigheds-, udbuds- og udførelsesprojekt, fagtilsyn og projektopfølgning

Bygherre

Danmarks Tekniske Universitet

Ydelser

Totalrådgivning

Areal

435 m2

Lokation

Risø

Previous slide
Next slide

Byggeri med udsigt mod fjorden

Selve bygningen er udført i ét plan med ensidig taghældning mod landskabet, således at der er højt til loftet mod fjorden, hvor der i hele bygningens længde er højtsiddende vinduesbånd. Dermed flugter bygningens arkitektur med de øvrige bygninger på DTU Risø Campus, ligesom der er en flot udsigt til vandet. Laboratoriet er udført som ét stort rum med glaspartier mod øst og vest, som skaber et lyst forskningslokale. Ud over laboratorie består byggeriet af besøgscenter, tekøkken, kontor/arbejdspladser, lager og toilet.

Relaterede projekter

Byggeledelse af Mærsk Tårnet

Mærsk Tårnet er en udbygning af Københavns Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Med sine 15 etager, indkapsler det 75 meter høje forskertårn en række State of the

Læs mere

COBIS Copenhagen Bio Science Park

H+TNT var arkitektrådgiver på Copenhagen Bio Science park (COBIS), som er et center for bioteknologisk og farmaceutisk forskning og udvikling; Københavns første rendyrkede forskerpark. Det

Læs mere