H+ er totalrådgiver på en omfattende renovering og ombygning af DTU Bioengineering. Projektet omfatter modernisering og renovering af 5 bygninger, hvor de eksisterende faciliteter renoveres for at skabe plads til nye forskningsgrupper.

Instituttet for Bioengineering har oplevet stor vækst, hvilket har medført et behov for at kunne rumme nye forskningsgrupper samt opfylde ændrede krav til opdaterede faciliteter. 

Projektet omfatter 2.500 m², fordelt på fem af de velkendte 50 meter bygninger på DTU Lyngby campus, hvor fire forskellige afdelinger skal rokere og fortættes. Projektet omfatter en omfattende renovering af primært kemilaboratorier samt opførsel af GMO 1 og 2 klassificerede laboratorier. Derudover etableres der nye kontorpladser, og eksisterende faciliteter, som toiletter, badeværelser og omklædningsrum, bliver ombygget og moderniseret. Lageret indrettes også for at understøtte de nye forskningsbehov.

Bygherre

Danmarks Tekniske Universitet

Ydelser

Totalrådgivning

Areal

2.500 m2

Lokation

Lyngby Campus

Renovering af bygninger i drift

Da de berørte kvadratmeter er fordelt på forskellige etager i de 5 bygninger og blandt flere afdelinger, var det nødvendigt at holde bygningerne i drift under byggeriet.

Ind- og udflytning af medarbejdere sker løbende under projektets udførelse. Mange af de tekniske installationer kan samtidig ikke frakobles, da det ville påvirke både driften og igangværende forsøg. Dette kræver nøje planlægning og koordinering for at sikre, at de nødvendige funktioner opretholdes, samtidig med at byggeriet skrider frem uden at forstyrre den eksisterende forskning.

Brugerproces med fokus på optimerede arbejdsgange

Forud for projektet blev der afholdt omfattende brugerprocesser med de forskellige brugergrupper, hvor deres krav og ønsker til fremtidige forhold blev gennemgået, og alt udstyr blev registreret. H+ deltog aktivt i at afklare problematikker omkring arbejdsgange og komme med forslag til inventar og opstillinger.

For DTU er det især vigtigt at optimere udnyttelsen af de eksisterende kvadratmeter og sikre, at laboratorierne har den nødvendige fleksibilitet til at kunne tilpasses individuelt i fremtiden for at imødekomme eventuelle ændrede behov.
Der er implementeret wayfinding-løsninger, som gør det nemmere for brugerne at orientere sig i bygningerne. 

Standardindretningen og de letgenkendelige gulve og lofter hjælper med at skabe en intuitiv navigering, hvilket letter adgangen til de forskellige forskningsområder. Brugerprocesserne blev afholdt i tæt samarbejde med ingeniørerne, så forhold omkring ventilation og forsyning af gasser blev afdækket allerede i de indledende faser.

Et fokuspunkt for projektet var grænseflader i projektering og udførelse som følge af de mange installationer, der skulle koordineres med laboratorieinventaret og brugernes eget udstyr.