Energirenovering af erhvervsejendom i Vester Voldgade

H+TNT har gennemført en ambitiøs energirenovering af erhvervsejendommen på Vester Voldgade 123 for Bygningsstyrelsen.

Ejendommen er energirenoveret til Europas største passivhus gennemført ved renovering.

Den tidligere postgirobygning i Vester Voldgade, som huser Ministeriet for Børn og Undervisning og Ministeriernes Børnehave, har gennemgået en omfattende energirenovering, mens bygningen var i brug.

Fra energiklasse F til A1 – 6 energimærker op – med rentabel energirenovering

Projektet er et af Bygningsstyrelsens mest ambitiøse, idet målet var at bevare et godt indeklima og reducere energiforbruget så meget som muligt – i en 71 år gammel bygning. Energirenoveringen betyder, at energiforbruget er faldet med cirka 80 % og energimærket er blevet løftet fra F til A1 – fra bund til top, og er nu et certificeret passivhus.

Energibesparelserne er opnået ved:

• Lavenergivinduer med 3 lag glas og udvendig facadeisolering
• Vandbesparende sanitet og opsamling af regnvand til brug i toiletter.
• Solvarmeanlæg på taget til lagring af solvarme under bygning
• Udvendig automatisk solafskærmning
• Mekanisk ventilation med genindvinding og reduceret driftstid
• Jordbrønde til både opvarmning og afkøling af luft / jordboring / skråboring
• Dagslys og tilstedeværelsesfølere på lys.

Bygherre

Bygningsstyrelsen

Ydelser

Hovedenterprise

Areal
5.700  m2

Energirenoveringen har også været en øvelse i at påvise, hvordan teknik og arkitektur går hånd i hånd. At udvendig efterisolering ikke kun er en teknisk løsning, men i høj grad kræver arkitektonisk bearbejdelse. Den store arkitektoniske udfordring i dette projekt har været at bearbejde den udvendige, tykke isolering på ca. 35 cm og de nye vinduer til et let og elegant ydre.

RELATEREDE PROJEKTER