Flådestation Korsør

Som følge af forsvarsforliget fra 2018 skulle Flådestation Korsør moderniseres med nye funktioner, herunder malerværkstedet. Heri indgår også, at to nye enheder, Center for Dykning og Center for sømilitær teknologi, fremover får base på Flådestation
Korsør.

Vi har foretaget en overordnet stillingtagen til den samlende arkitektur for hele flådestationen og med udgangspunkt heri skabt optimale rammer, funktionelt såvel som teknisk, for det fremtidige malerværksted.

I det nye malerværksted skal både små og helt store “emner” behandles, med Piranha 3 gruppekøretøjer MAN SX 8X8 samt SCANIA R500 8×8 tactical trucks som nogle af de største.

Opgaven krævede store sikkerhedshensyn, både ved projektering og udførelse, da opgaven blev udført på militært område.

Forsvarets Hovedværksteder (FH) malerværksted i bygning 1401-14 var væsentligt forældet og ikke længere egnet i henhold til arbejdsmiljølovgivningen og de fremtidige maleropgaver, som malerværkstedet skal forestå.  etableres i den nordøstlige del af den eksisterende bygning 1401-109 på ca. 660 m2, der i dag bruges som koldt lager og som er et fleksibelt erhvervsbyggeri, der afspejler den tid bygningen blev opført i.

Bygherre
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Ydelser
Totalrådgivning
Byggeledelseprojektledelse
brugerinddragelse
Arbejdsmiljø
IKT
Fagtilsyn
Brand
Areal
660 m2

Flådestation Korsørs nye malerfaciliteter blev etableret i en eksisterende bygning, som i anledningen fik foretaget en større facade- og tagrenovering med fokus på en opdatering iht. energikrav, dagslyskrav, komfort og gode sikre arbejdsforhold.

Pga. de farlige stoffer er der meget stor fokus på adskillelse af rene og beskidte rum, både ved sluser og udluftning f.eks. i mandskabsrummene, hvor der er udluftning i alle skabe.