H+TNT var arkitektrådgiver på opførelsen af Frydenhøj, der omfatter 40 nye ældreboliger med tilhørende beboerlokale i totalentreprise. Boligbyggeriet er opført i et udviklingsområde i Hundige Strandby; en ny byzone med gode betingelser for indkøb og transport med kort afstand til Hundige Station.

Boligbebyggelsen er omkranset af plejecentret Strandcentret mod vest, etagebebyggelse mod nord og Frydenhøj Alle mod syd. Grunden grænser desuden op til et fremtidigt byområde, der skal planlægges i de kommende år.

Boligbebyggelsen er opført som to selvstændige L-formede enheder i tre etager med varierende højder. Bebyggelsen består af to forskellige boligstørrelser; 32 boliger à 67 m2 og 8 boliger à 87 m2.

Der er adgang til boligerne via en udvendig altangang med trapper, som forbinder de forskellige niveauer suppleret med to udvendige elevatorer.

Alle boligerne har egen terrasse eller altan samt eget depot med direkte adgang fra stuen. Dette giver beboerne mulighed for at trække sig tilbage i privaten og vælge fællesskabet til eller fra.

I stueplan er der etableret et beboerlokaler på 100 m2 med køkken- og toiletfaciliteter. Beboerlokalet fungerer som et fælles samlingspunkt for sociale aktiviteter beboerne imellem.

Bygherre

Greve Boligselskab

Ydelser

Arkitektrådgivning

Areal

2.900 m2

Team

Thormann A/S, Svend Poulsen A/S

Lokation

Østsjælland, Hundige

Previous slide
Next slide

“Jeg er sikker på, at beboerne bliver glade for boligerne, ikke mindst på grund af fællesområdet i gården, som lægger op til fællesskab. Og så ligger bebyggelsen tæt på offentlig transport, indkøb og stranden.”

Fælles gårdrum

Et stort grønt gårdrum udgør “hjertet” i bebyggelsen med placering i midten af de to L-formede enheder, der orienter sig mod hinanden.

Det store grønne gårdrum er skabt til udendørs fællesaktiviteter, som skal støtte det sociale og praktiske fællesskab i bebyggelsen.

Ankomst og parkering er etableret via en fælles indkørsel til plejecentret Strandcentret.