H+ har udformet designoplæg til indretning og ombygning af det nye Jazzhouse, som genåbnede den 1. juni 2012, efter vandskade forårsaget af skybrud. 

Lokalerne på Niels Hemmingsens Gade i indre København har til alle tider været spillested for mange store talenter og begivenheder; et kulturelt samlingssted, hvor Københavns kulturliv udspiller sig.

Hele renoveringsprocessen blev drevet af en kollektiv indsats, hvor stærke, frivillige kræfter har malet, båret og slæbt, for at det historiske spillested skulle komme op at køre igen.

Multifunktionel anvendelse

Nyindretningen rummer nu mulighed for at afholde mange forskelligartede koncertarrangementer, hvor lokalernes rumlighed udvides mere eller mindre ved hjælp af det gennemgående tunge gardin i forskellige farvenuancer, der både fungerer som scenetæppe, rumdeler og akustisk absorbent.

Ydelser

Arkitektrådgivning

Lokation

Region Hovedstaden, København K

Vi er stolte over, at det er
lykkedes at rekonstruere rammerne for det Jazzhouse, som nu kan fortsætte og udbygge rollen som det helt centrale helårsaktive spillested for jazz i København.

Forbedret funktionalitet

Projektet udviklede sig undervejs, da det blev opdaget, at væggene var bygget af trækasser stoppet med tjærevædet træuld. Denne brandfarlige løsning blev derfor fjernet og bygget op på ny efter nutidige krav og normer.

En beslutning, der udsatte åbningen, men som resulterede i et langt mere helstøbt og velfungerende spillested end den oprindelige plan.