Genopretning af det historiske spillested Jazzhouse

H+ har udformet designoplæg til indretning og ombygning af det nye Jazzhouse, som genåbnede den 1. juni 2012, efter vandskade forårsaget af skybrud.

Hele renoveringsprocessen blev drevet af en kollektiv indsats, hvor stærke, frivillige kræfter har malet, båret og slæbt, for at det historiske spillested skulle komme op at køre igen.

Multifunktionel anvendelse

Nyindretningen rummer nu mulighed for at afholde mange forskelligartede koncertarrangementer, hvor lokalernes
rumlighed udvides mere eller mindre ved hjælp af det gennemgående tunge gardin i forskellige farvenuancer, der både fungerer som scenetæppe, rumdeler og akustisk absorbent.

Dette kombineret med opbygning af podier, som også har en multifunktionel anvendelse, som enten scene eller siddepladser, samt reorganisering af barer og garderobe har optimeret stedet og skabt en langt større fleksibilitet.

Ydelser

Arkitektrådgivning

Forbedret funktionalitet

Projektet udviklede sig undervejs, da det blev opdaget, at væggene var bygget af trækasser stoppet med tjærevædet træuld. Denne brandfarlige løsning blev derfor fjernet og bygget op på ny efter nutidige krav og normer.

En beslutning, der udsatte åbningen, men som resulterede i et langt mere helstøbt og velfungerende spillested end den oprindelige plan.