H+TNT var arkitektrådgiver på etableringen af det nye seniorbofællesskab “Grønnedalen” på Getsøvej i Nykøbing Sjælland. Boligbyggeriet omfatter 24 almene seniorboliger og fælleshus, der er udformet med fokus på at fremme livskvaliteten med sociale fællesskaber i hverdagen for de fremtidige beboere. 

Boligbebyggelsen er opført som syv længdehuse med hver 3-4 boliger i et plan. Længdehusene omkranser et fælles grønt haveanlag samt et 163 m2 stort fælleshus, der skal danne ramme og understøtte fællesskabet for de fremtidige beboere.

De kommende beboerne på Getsøvej har selv været med til at definere rammerne og værdierne for deres fremtidige hjem. Fællesskab, fleksibilitet, bæredygtighed, minimal vedligeholdelse og tilgængelighed er udgangspunktet i udformningen af boligerne og fællesfaciliteterne; et bofællesskab, hvor fællesskabet er en naturlig og synlig del af den enkeltes hverdag, men hvor der også er plads til at trække sig tilbage i private opholdsnicher med udsigt til naturskønne udearealer.

Bygherre

Odsherred Kommune, OK-Fonden

Ydelser

Arkitektrådgivning

Areal

2.040 m2

Lokation

Nordvestsjælland, Nykøbing Sj.

Previous slide
Next slide

“Beboergruppen blev sammensat i 2020 og har siden holdt regelmæssige møder med OK-Fonden med det formål at udvikle fællesskabet blandt beboerne og give beboerne konkret indflydelse på udformningen af de fysiske rammer omkring fællesskabet.  “

Udviklingsområde

Boligbyggeriet er omgivet af naturskønne udearealer, vinmarker, solcellepark og op mod Nykøbings vartegn; det gamle vandtårn. Omgivelserne er præget af stor aktivitet, som hænger sammen med udviklingen af området og de øvrige boligprojekter, der er på vej. 

Seniorbofællesskabet Grønnedalen er den første af flere planlagte bebyggelser omkring vandtårnet, der nu er taget i brug.