Hammershus besøgscenter – bygherrerådgivning

Middelalderruinen Hammershus på Bornholm har fået nyt besøgscenter. Det er bygget, så det føjer sig ind i landskabet cirka 200 m øst for Hammershus adskilt fra borgen af en kløft. Centret er åbnet i 2018 og tegnet af Arkitema Architects.

H+ har bistået Naturstyrelsen med at sikre kvalitet og tid ift. rådgivere og entreprenør. Vi har forestået granskning af projektmaterialet, økonomistyring og tilsyn under udførelsen.

Udsigt til fortiden
Besøgscentret består grundlæggende af tre elementer: en gangbar tagskive, tunge betonmure og gulvflader i træ.

Rumligt fungerer besøgscentret som en stor overdækket terrasse med ét sammenhængende rum, hvorfra udsynet og udsigten mod landskabet, borgruinen og havet er fantastisk.

Fotos: Arkitema

Bygherre

Naturstyrelsen

Ydelser

Bygherrerådgivning

Besøgscenteret indeholder udstillingsrum, skolestuer, foyer og café med tilhørende bifunktioner.