H+TNT har udarbejdet en helhedsplan for renovering af byggeskader for Holdkærparken, et boligområde med 241 boliger i Kastrup. Formålet med helhedsplanen var at løfte den forfaldne boligmasse til en kvalitet, der er tidssvarende og økonomisk sund.

Det karakteristiske boligbyggeri er opført over flere etaper i årene 1988-1999 og omfatter både familieboliger, ældreboliger og ungdomsboliger. Derudover er der to fælleshuse med faciliteter såsom vaskeri og ejendomskontor.

Bebyggelsen er opført som rækkehuse i 14 adskilte blokke i en tæt, lav boligbebyggelse med lejligheder, der spænder fra 1,5 til 2,5 etager.

Energioptimering af boliger

Gennem hele projektet har der været stor fokus på at reducere fremtidige drifts- og vedligeholdelsesomkostninger.

For at imødekomme myndighedernes skærpede krav om reduktion af energitab, har man udbedret konstaterede byggeskader samt uhensigtsmæssig udformning af diverse sammenbygningsdetaljer. Renoveringen omfatter derfor udskiftning af tagdækning inklusive undertag.

Renoveringsprojektet er udført med støtte fra landsbyggefonden.

Bygherre

Postfunktionærernes Andelsboligforening Afdeling 14 Holdkærparken (PAB)

Ydelser

Arkitektrådgivning

Areal

241 boliger

Team

Wissenberg A/S Rådgivende Ingeniører

Lokation

Beboerinddragelse

I forbindelse med rådgivningen er der blevet gennemført beboerdemokratisk proces med b.a. plancheudstilling. Renoveringsprojektet er udført i beboede lejligheder med stor fokus på varslinger og beboerhåndtering.

Modernisering af badeværelser

Renoveringen omfatter endvidere modernisering af interiør i samtlige badeværelser. For at imødekomme beboernes personlige stil, har den enkelte beboer haft mulighed for at sætte sit personlige præg ved forskellige tilvalg i fliser og klinker.

Badeværelserne er af komforthensyn udført med gulvvarme og skjulte installationer.

Previous slide
Next slide