Hotel Europa er Danmarks første højhus beliggende ved H.C. Andersens Boulevard tæt ved Langebro. Bygningen blev opført i 1955 og tegnet af arkitekterne Tage Nielsen (H+TNTs grundlægger) og Mogens Irming.

Med sine 18 etager og en højde på 56 meter var Hotel Europa den højeste danske bygning, da den blev opført i 1955. Den oprindelige vision var at opføre et tilsvarende højhus på den anden side af Langebro, men det blev aldrig opført. Hotel Europa var den højeste danske bygning indtil 1958.

Hotel Europa er opført for Marshallpenge efter anden verdenskrig og husede byens turister frem til 1980’erne. Derefter overgik hotellet til erhvervsdomicil for fagforbundet HK i 1983.

I dag huser højhuset atter byens turister som designhostel med interiør af det danske designhus Gubi, for hvem vi har indrettet designbutik i forbindelse med Renovering af Møntergården.

Tage Nielsen har også slået stregerne til Bellahøj Kirke.

Ydelser

Arkitektrådgivning

Areal

18 etager

Lokation

Region Hovedstaden

Mens bygningen endnu var hotel, blev Hotel Europa scene for én af Danmarks store klassikere; Olsen-banden på spanden fra 1969. I filmen bor skurkene på hotellet.