H+ var arkitekt- og landskabsrådgiver på totalentreprisen for etableringen af 52 nye ungdomsboliger i forbindelse med opførelsen af  Kornerup Kollegiet i Gentofte i naturskønne omgivelser nær Brobæk Mose og Gentofte Sø. I det nyopførte kollegie er der både plads til at dyrke kollegiefællesskabet samt til ro og fordybelse med egen bolig og fællesarealer.

Kollegiet er opført i 6 etager og rummer 52 almene ungdomsboliger på henholdsvis 16 og 20 m2 med eget bad og køkken. Hertil er der valgt æstetiske, robuste og slidstærke materialer, der tåler flere ind- og udflytninger. Alle boliger er tegnet ud fra et princip om at udnytte de eksisterende kvadratmeter optimalt, så der både er plads til seng, spise- og arbejdsplads.

I stueetagen er der ankomst med fordeling til etageboligerne samt fællesrum, hvor der er plads til spisning og ophold. Derudover er der etableret vaskerum og et fuldt udstyret køkken, der kan fungere som et samlingssted for beboerne. Fra fællesrummet er der udgang til terrasse og de grønne omkringliggende arealer.

Kollegiet er opført i forlængelse af etableringen af 48 Almene familieboliger på samme grund.

Bygherre

PAB ved FA09

Ydelser

Arkitektrådgivning

Areal

1.900 m2

Team

Einar Kornerup A/S, ABC Rådgivende Ingeniører, JL Engineering, Vium Arkitekter

Lokation

Gentofte

Previous slide
Next slide

Wayfinding ude og inde

Vi har bistået med arkitektfaglig rådgivning med vægt på den arkitektoniske kvalitet, fleksibilitet og holdbarhed – med udgangspunkt i stedets potentiale og kontekst. Dertil har vi forestået terræn- og landskabsprojekt gældende for hele matriklen, som inviterer til liv mellem bygningerne på de grønne arealer.

Der er udarbejdet en designstrategi og wayfinding i bygninger og terræn, så indeliv og udeliv bliver forbundet samtidig med, at belysning, grafik, facader og andre bygningsdele fremstår som et samlet arkitektonisk byggeri og landskab.

For at styrke fællesskabet er der fokus på det sociale miljø i stueetagen med et stort fællesrum med plads til fælles spisning og ophold. Faciliteter, man som studerende ofte har brug for som fundament for et engageret og socialt studieliv.