Kuppelsalen – Indretning og restaurering

For Danske Bank har vi indrettet nyt auditorium i ejendommen Laksegade 8, som er en del af det fredede bygningsanlæg, der pt. fungerer som Danske Banks hovedsæde. Auditoriet er døbt Kuppelsalen, idet det er indrettet i et tidligere bankekspeditionslokale, hvor det centrale rum blev belyst af en meget stor glaskuppel udført i Art Nouveau-stil

Tilhørerpladserne er opbygget amfiteatralsk, og den store glaskuppel er bevaret. Auditoriet har plads til ca. 125 tilhørere, og der er installeret et af Nordeuropas mest avancerede AV-anlæg. I de tilstødende lokaler er indrettet pausearealer for tilhørerne med mulighed for bespisning af gæsterne.

Efter skybruddet i 2011 blev marmorgården under glaskuplen svært beskadiget, og der er nu udført skybrudssikring som “skjulte” skot i glaskuplen inspireret fra tilsvarende løsning i Venedig. Den omfattende tagrenovering omfattede udskiftning af underkonstruktion og kobbertag. Forinden er gennemført en omfattende miljøsanering af de tekniske installationer, der befinder sig på spidsloftet.

Bygherre:
Danske Bank
Ydelser:
Totalrådgivning
Indretning
Byggeledelse

Opgaven er udført af Ole Hagen arkitekter, som nu er en del af H+.

 

RELATEREDE PROJEKTER