Moderne lavenergihus i Birkerød

H+TNT står bag enfamiliehuset, der i 2013 blev tildelt Rudersdal Arkitekturpris 2013.

Huset er tænkt til stedet som en ”skal” af hvidpudsede overflader, som åbner sig mod udsigten mod syd og inviterer den omkringliggende natur ind. Tre transparente facader sikrer, at  dags- og himmellyset får adgang til rummene.

Udover sin arkitektoniske udformning og naturskønne beliggenhed, er familieboligen opført som et lavenergihus med etableret solcelleanlæg.

Lavenergihus

På trods af store glasfacader er huset formgivet som lavenergihus og opfylder kravet til energiklasse 2020 jf. BR10.
De energimæssige tiltag var et ønske fra bygherrens side lige fra de første skitser. Dette har bevirket, at huset er isoleret efter dagens standarder for lavenergibyggeri, der udover gode isolerede vægge, lofter og gulve er forsynet med 3-lags lavenergiruder, hvilket sikrer god komfort og et minimalt varmetab.

Etableret solcelleanlæg

Ydermere er der etableret jordvarmeanlæg med 400 meter nedgravede jordvarmeslanger, hvorfor den oplagrede solenergi i jorden overføres ved hjælp af jordvarmepumpen til huset varmesystem.

Huset er bestykket med 6KW solcelleanlæg med et areal på 40 m2 placeret på tag, for at komme i mindst mulig konflikt med skygger fra træer.  Solcellerne omdanner solenergien til elektricitet, som reducerer husets elforbrug.
Ventilationsanlægget suger varmluft ud fra huset og genvinder energien til opvarmning af indblæsningsluften. Ventilationsanlægget er meget effektivt og genvinder op til 90% af energien i den udsugede luft – mens alt regnvand føres til faskiner på grunden.

Bygherre:

Frederiksberg Kommune

Ydelser:

Totalrådgivning

Areal:

200 m2

“Turistvej 154 er et flot eksempel på et enkelt, moderne byggeri, som på elegant og usentimental vis udvikler enfamiliehusets typologi. Huset er indpasset nænsomt i lokalområdet, og med optimalt udbytte af den unikke placering med udsigt over Vaserne og Furesøen. Boligen fremstår med en ligefrem naturlighed, er smukt proportioneret, og udtrykker det, som den er.”

– Bedømmelsesudvalget bag Rudersdal Arkitekturpris 2013