Nye ældreboliger i Hundige

De 40 nye ældreboliger I Hundige ligger i en byzone, der skaber gode betingelser for indkøb og transport med kort afstand til Hundige Station.

Boligbebyggelsen er desuden omkranset af plejecentret Strandcentret mod vest, etagebebyggelse mod nord og Frydenhøj Alle mod syd. Grunden grænser desuden op til et fremtidigt byområde, der skal planlægges i de kommende år.

Byggeriet omfatter opførelse af 40 nye ældreboliger for Greve Boligselskab herunder 32 boliger af 67 m² og 8 boliger af 87 m².

Bebyggelsen opføres som to selvstændige L-formede enheder i tre etager med varierende højde. Der skabes adgang til boligerne via en udvendig altangang med trapper, som forbinder de forskellige niveauer, suppleret med to udvendige elevatorer. Alle boligerne har desuden egen terrasse eller altan samt eget depot med direkte adgang fra stuen. Dette giver beboerne mulighed for at trække sig tilbage i privaten og vælge fællesskabet til eller fra.

Et fælleslokale på ca. 100 m² etableres i stueplan med køkken- og toiletfaciliteter – og danner således rammen om et fælles samlingspunkt, som beboerne kan nyde godt af. Der anlægges desuden et stort fælles grønt gårdrum i midten af bebyggelsen. Ankomst og parkering etableres via fælles indkørsel til Strandcenteret.

Bygherre:

Greve Boligselskab

Ydelser:

Arkitektrådgivning

Areal:

40 boliger, 2.900 m²

Skitseforslag er tegnet af Mangor og Nagel.