Nye plejeboliger for Mariehjemmet

H+TNT har etableret 24 nye plejeboliger i hovedentreprise for Fonden Mariehjemmene. De nye plejeboliger henvender sig til unge udviklingshæmmede og unge med medfødte fysiske handicap. For at imødekomme beboernes forskellige behov, har flere af forældrene til de unge været aktiv involveret i planlægningen og projekteringsforløbet.

Bebyggelsen er opført i grønne omgivelser udenfor Slangerup. Hver bolig har en tilknyttet terrasse, hvorfra beboerne har udsigt til et smukt landskab med å og søer.

Fælles opholdsarealer

Boligbebyggelser en opført som tre boliggrupper, der samler sig om store fællesarealer, hvor de unge kan mødes på kryds og tværs. For eksempel kan beboerne uanset årstid opholde sig i et glasoverdækket gårdrum, hvor der er mulighed for aktiviteter.

I hvert fællesrum er der loftlift med genoptræningsmulighed. Derudover er der etableret et stort fælles træningsrum med træningsudstyr og loftlift.

Bygherre

Marie Fonden

Ydelser

Totalrådgivning

Areal
3.000  m

Tilgængelighed

Tilgængelighed for beboerne har haft høj prioritet. Derfor er der automatiske døre ved indgangspartier, fællesarealer og mellem de enkelte boliggrupper. Hver bolig er også udstyret med automatisk dobbelt-entredør.

Derudover tilgodeser de nye plejeboliger beboernes behov for rummelighed, der gør det muligt for beboere i kørestol at komme rundt på egen hånd. Derudover er alle boliger udstyret med en loftlift. Boligen omfatter opholds- og soverum samt et stort badeværelse, der er planlagt for badning i liggende leje.

Afhængigt af graden af beboerens fysiske handicap, er det muligt at tilkoble kørestolen til en computeroverstyring. Dette giver for eksempel mulighed for automatisk at åbne sin egen entredør, åbne et vindue, rullegardin, fjernsyn m.m.