Nye ungdomsboliger – Bostedet Strandberg

H+TNT har etableret 18 almene, nye ungdomsboliger på Christian X´s Allé i Lyngby. De nye ungdomsboliger henvender sig til mennesker med autisme som en del af Strandberg bosted.

Boligbebyggelsen består af tre separate boenheder som hver især består af seks boliger med tilhørende fælles køkken- og opholdsarealer samt et personaleafsnit.

Vision

Hjemlighed, fleksibilitet og tilgængelighed er tre nøgleord i udformningen af boligerne.

Hjemlighed er vigtig for at beboeren føler et tilhørsforhold til boligen. Tilgængelighed handler om at selv det mindste niveauspring kan hindre adgangen. Derfor er boligerne nøje indrettet, så de opfylder målkravene til både selvhjulpne og plejekrævende beboere.

Bygherre

Lyngby-Taarbæk Kommune

Ydelser

Totalrådgivning

Byggeledelse

Areal
1.864 m

Arkitekturen udtrykker en nedbrydning af bygningens volumen i mindre skala. Vandrette bånd deler facaden op i tre lag, der hver udgør en etagehøjde, som danner relationer til de eksisterende 1-etages bygninger. Facaderne er beklædt med lette plader i lys gul SwissPearl. Stueetagen er beklædt med en grålig changerende skiferpanel beklædning. Skiferpanelerne udtrykker en robusthed som giver huset tyngde. Vinduespartier er udført i koksfarvet aluminium med gående rammer i træ. Taget er udført med ensidig taghældning på 5 grader med varierende udhæng og beklædes med tagpap.