Flådestation Korsør er i gang med en større renovering af kajanlæg og bygninger, herunder et nyt malerværksted. Vi har sammen med Forsvarsministeriet ombygget tidligere industri- og lagerbygning, til en tidssvarende, moderne arbejdsplads.

Forsvarets Hovedværksteder (FH) malerværksted i bygning 1401-14 var væsentligt forældet og ikke længere egnet i henhold til arbejdsmiljølovgivningen og de fremtidige maleropgaver, som malerværkstedet skal forestå. De nye værkstedfaciliteter etableres i den nordøstlige del af den eksisterende bygning 1401-109, der afspejler den tid bygningen blev opført i.

Vi har bistået Forsvaret med alt fra brugerinddragelse til aflevering af færdig bygning – med plads til alt fra malerkabiner, tørrum, klargøringsområder og færdiggørelsesområder til mandskabsfacilitet med moderne bad- og omklædningsfaciliteter, samt kontor- og depot-faciliteter. Det er således et stort kvalitetsløft til Forsvarets faciliter og arbejdsmiljøet, der i høj grad er blevet forbedret på flådestationen

Projektet krævede store sikkerhedshensyn både ved projektering og udførelse, da opgaven blev udført på militært område.

Bygherre

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Ydelser

Totalrådgivning under rammeaftale

Areal

660 m2

Team

CH BYG A/S og Strunge Jensen A/S – Rådgivende Ingeniører

Lokation

Korsør

Previous slide
Next slide

Energirenovering

Vi har renoveret hallerne og energirenoveret bygningen, herunder en større facade- og tagrenovering med fokus på en opdatering iht. energikrav, komfort og gode sikre arbejdsforhold. Alt sammen med udgangspunkt i den eksisterende arkitektur og holdt i flådens farver, der afstedkommer hensyn til sikkerhed og færdsel.

På grund af de farlige stoffer var der stor fokus på adskillelse af rene og beskidte rum, både ved sluser og udluftning f.eks. i mandskabsrummene, hvor der er udluftning i alle skabe.

Æstetik, form og funktion

Vi har taget en overordnet stillingtagen til den samlende arkitektur for hele flådestationen og med udgangspunkt heri skabt optimale rammer, funktionelt såvel som teknisk, for malerværkstedet.

Fremadrettet kan alle maleropgaver varetages på egen matrikel. Fra møtrikker og hjelme til lavetter, trucks og dele til flådens fregatter.

I det nye malerværksted skal både små og helt store “emner” behandles, med Piranha 3 gruppekøretøjer MAN SX 8X8 samt SCANIA R500 8×8 tactical trucks som nogle af de største.