Ørbygård plejehjem – 82 nye plejeboliger og centerfaciliteter

Plejehjem Ørbygård består af 82 nyetableret plejeboliger og centerfaciliteter i Rødovre.

Dele af det eksisterende plejecenter er nedrevet, hvorefter det nye plejehjem er opført i forbindelse med det eksisterende plejecenter.

Det nye plejehjem, indeholdende 5 boliggrupper med fællesrum og servicefaciliteter, er opført i 2- og 3-etagers bebyggelse med kælder. Den nye bebyggelse er indpasset med det eksisterende plejecenter, der indeholder produktionskøkken, cafe, samlingssal og dagcenter.

De nye plejeboliger henvender sig til somatiske og demente beboere.

Modernisering af faciliteter

H+TNT har forestået brugerinddragelse af centrets beboere, personale og pårørende for at understøtte oplevelsen af kvalitet for brugerne, som opholder sig og arbejder på plejehjemmet Ørbygård. Udformningen af de fysiske rammer på det nye plejecenter tager derfor udgangspunkt i deres ønsker og behov. De nye faciliteter dækker blandt andet over større boliger, badeværelser og terrasser ved fællesrummene.

Projektet er udført med stor fokus på velfærdsteknologi, bland andet ved hjælp af: Automatiske højdejusterbare toiletter og håndvaske. Sanserum med musik, billeder og afslapningsmøbler. Desuden er der etableret IT-system for fremtidig tilslutning af f.eks. faldunderlag.

Bygherre

Rødovre Kommune v/DAB

Ydelser

Totalrådgivning

Projektering

Tilsyn

Areal

2.500 m2

Oplevelsesrige udearealer

Bygningerne er placeret omkring et samlende haveanlæg med vandbassin, gang- og opholdsområder med træningsanlæg, for at fremme bevægelse og oplevelser. Haven er ligeledes indrettet med oplevelser af farver og dufte.