H+TNT har udført facaderenovering af den 10-etagers høje Panoptikonbygning fra 1952. På daværende tidspunkt var komplekset ét af Københavns første højhuse, mens den lave del af byggeriet stammer fra det oprindelige byggeri fra 1885. Projektet omfatter også ombygning af bygningens penthouselejlighed til et nyt mødecenter og indretning heraf.

Med en central beliggenhed på Vesterbrogade, er Panoptikonbygningen nabo til Københavns Hovedbanegård.
Bygningen er et modernistisk bygningsværk, der er karakteriseret ved en struktureret helhed med en elegant og enkel proportionering. Derfor var det vigtigt for os at fastholde og understrege bygningens overordnede struktur i forbindelse med facaderenoveringen.

Udskiftning af 300 stk. facadepartier

Materialemæssigt består højhuset og tværfløjen af tunge gavle beklædt med ”folkemarmor” (armerede betonplader med en forstøbning i hvid cement). Bånd og andre faste partier er ligeledes beklædt med folkemarmor.

Der er foretaget udskiftning af vinduespartier, solafskærmning, brystningernes forplade, samt glasværn i facaden. Derudover er der er etableret LED-belysning på gavlen mod Vesterbrogade, og det eksisterende facadeskilt med logo på taget er blevet renoveret og placeret i en ny rammekonstruktion.

Bygherre

De Forenede Ejendomsselskaber

Ydelser

Totalrådgivning

Areal

200 m2

Lokation

Region Hovedstaden

Ombygning af penthouselejlighed til nyt mødecenter

I forbindelse med vinduesudskiftningen ønskede bygherre ligeledes at ændre eksisterende penthouselejlighed til nyt mødecenter.

Den eksisterende lejlighed på toppen er derfor blevet transformeret til et nyt mødecenter, som kan anvendes internt i forbindelse med møder, receptioner og kursusaktiviteter og events.

Nyt mødecenter

Mødecentret er opbygget med lette ydervægge med alu-glaspartier og med mellemliggende lukkede partier i pulverlakeret aluminium i blåsorte nuancer som de farvede partier på den øvrige del af facaden.

Det nye mødecenter er placeret mere centralt på tagfladen for at opnå terrasser på begge sider. Ligeledes er rummene disponeret med indvendige glasvægge for sikre dagslyset to sider.