Panum – Ny læsesal

Ombygningen og indretningen af Panums nye læsesal med plads til omkring 100 personer har skabt nye og velfungerende rammer for de studerende, med en attraktiv læsesal, der skaber ro omkring studiesituationen.

Den nye indretning spiller sammen med – og forstærker – Panums karakteristiske 70-er design og arkitektur. De konkrete løsninger er valgt, så de får Panums oprindelige farve- og materialeholdning til at fremstå nutidigt.

Indretning med respekt for det oprindelige udtryk

Vi mener, det er værd at værne om gennemført design fra tidligere epoker – også selvom det måske ikke aktuelt er i så høj kurs med sine mørke overflader, farveskala og lavloftede rumligheder. Ved få, præcise ændringer og tilføjelser, som fx at bringe mere dagslys ind, generelt åbne visuelt mere op og bygge videre på farveskalaen, får den tidligere noget dunkle stemning et mere imødekommende udtryk, der lever op til nutidige krav til et attraktivt studiemiljø.

Det er en strategi vi anvender generelt, hvor vi indretter på Panum. Vi har påbegyndt udarbejdelse af en designmanual for det oprindelige Panum, der sikrer at der er en rød tråd i tilgangen til den oprindelige arkitektur. Samtidigt ser vi på, hvordan bygningen funktionelt kan opgraderes, så den lever op til nutidens krav og dårligt udnyttede arealer aktiveres og gives liv.

Bygherre

Bygningsstyrelsen

Ydelser

Totalrådgivning

Indretning

Byggeledelse

Areal

500 m2

Vi har etableret ny visuel forbindelse mellem vandregang og den nye læsesal for at synliggøre studiemiljøet og skabe en interaktion mellem rummene.

Ved udgangen fra læsesalen indbygges en reol, som rummer de mange bogstøtter, de studerende anvender ifm. studierne ved pultene. Den indbyggede reol fremstår som et karakterfuldt element, der understreger stemningen af bibliotek / studiemiljø.

De originale læsepulte er genanvendt og fremstår som oprindeligt i træ med grønmalet stålstel.