H+TNT var arkitektrådgiver på etableringen af 42 nye boliger i Birkerød i totalentreprise. Boligbyggeriet er opført som to punkthuse à 22 lejligheder samt 20 rækkehuse. Projektet omfatter også facaderenovering af den eksisterende nabobebyggelse.

Punkthusene på grunden er opført som to identiske huse med hvide facader og felter af lodretstående lærketræslister. Farveskalaen er varierende og harmonisk i samspillet mellem de hvide facader, de lodrette lameller i en varm, brun nuance og altaner samt vinduer i mørkegrå.

Punkthusene er opført med i alt 22 lejligheder fordelt på tre til fem værelser i størrelser, der spænder fra 98 m2 til 136 m2. Alle boligerne er tegnet med ambitionen om at optimere de tilgængelige kvadratmeter, så pladsen udnyttes optimalt.

Boligerne i punkthusene har alle udgang til privat altan eller terrasse på terræn, der sikrer lysindfald i alle rum. De store vinduer omfavner udendørsarealerne og kaster lys ind i boligerne.

Bygherre

K/S Pilehøj Bolig

Ydelser

Arkitektrådgivning

Areal

5.200 m2

Lokation

Nordsjælland, Birkerød

Previous slide
Next slide

Punkthusene er udført i lyse materialer, mens både disse og facaderenoveringen er udført med elementer af lærketræ. De lodrette lærketrælameller er et gennemgående arkitektonisk element i bebyggelsen.

Facaderenovering

Udover etableringen af to nye punkthuse, er der udført facaderenovering på to eksisterende bygninger på nabogrunden.

Facaderne er renoveret, så de fremstår moderne og imødekommende med et farvespil, der skaber sammenhæng med de to nyopførte punkthuse.

De eksisterende ”grønne” facader bestod af en perforeret metalplade i en mørkegrøn farve, monteret som et facadesystem udenpå et eternitvindstop.

Indgangsdørenes nicher er blevet markeret og fremhævet med lodrette lameller i varmebehandlet træ, som giver spil til den mørkegrønne perforeret facadeplade. Tilsvarende er der opsat felter af lodrette lameller af varmebehandlet træ på stålkonstruktionen udvendigt på svalegangens facade.

Previous slide
Next slide

Nyt trappeløb på svalegang

I forbindelse med facaderenoveringen er der  etableret et nyt trappeløb midt på svalegangens lange løb. Derudover blev den eksisterende flisegang udvidet, så denne føres op langs kantsten til eksisterende parkeringspladser. 

Langs den ene bygning, foran hver enkelt boligenhed, blev der endvidere etableret små forhaver af kunstgræs.