Det nye Roskilde Rådhus er en sammenlægning af to eksisterende, kommunale bygninger samt en ny administrationsbygning, der udgør bindeleddet mellem Amtsgården og den tidligere Socialforvaltning. H+TNT har varetaget arkitektrådgivning i forbindelse med den nye tilbygning, der indfrier ønsket om ét samlet rådhuskompleks med ca. 700 arbejdspladser.

Det nye Rådhus i Roskilde huser i dag funktioner fra Roskilde Kommune samt de nedlagte kommuner, Grundsø- og Rasmsø Kommune. Den nye administrationsbygning er opført i tre etager og skaber adgang til de eksisterende bygninger via lukkede gangbroer på 1. sal.

Et enkelt og markant formsprog

Udvendigt er der skabt en neutral men markant struktur i arkitektonisk samspil med Amtsgården. Facaden danner den ydre ramme om de indvendige, fleksible rumligheder. Form og indretninger projekteres i lys og farver tilbage til facaden, der den afspejler den aktuelle forvaltningsstruktur.

 

Bygherre

Roskilde Kommune

Ydelser

Arkitektrådgivning

Areal

7.500 m2

Lokation

Roskilde

Bygningens facade ændrer markant karakter i løbet af dagen afhængigt af vejr, dagslys og den skiftende indvendige belysning.

Indvendig arkitektur

Indvendigt er der skabt et letopfatteligt hele med mulighed for at adskille eller sammenlægge forskellige aktiviteter eller afdelinger, samtidig med at man skal kunne bevæge sig rundt i hele bygningen uden forstyrrelser.

Lethed, gennemsigtighed og åbenhed er tilstræbt i indretningen for placeringer af faste installationer som trapper, elevatorer, diverse birum og supportfaciliteter.