Seniorboligfællesskabet Oasen i Trekroner

H+TNT har etableret 42 nye boliger omgivet af landskabelige omgivelser i den voksende bydel, Trekroner.

Trekroner er en naturskøn bydel kendt for sine mangfoldige boformer og mange bofællesskaber. Bydelen er de sidste 20 år vokset op omkring Roskilde Universitet og huser i dag næsten 5.000 indbyggere, hvoraf 1.000 er bosat i områdets 9 etablerede bofællesskaber.

Bofællesskabet er opført efter DGNB-guld-certificering; hvor social-, økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed er i højsædet og vægtes ligeværdigt.

Helende arkitektur

Det nye bæredygtige seniorboligfællesskab Oasen er Trekroners 10. bofællesskab for mennesker, der har tid og overskud til at dyrke interesser og fællesskaber, men som også har et behov for tryghed, nærhed og hjælp i hverdagen. Med en god og balanceret adgang til fællesskab og rum til at være sig selv skal boligerne bidrage til beboernes livskvalitet og trivsel og være med til at forebygge ensomhed og isolation.

‘B’ for bæredygtige boliger

Fremtidens bolig er bæredygtig. I seniorbofællesskabet Hegnet er bæredygtighed derfor tænkt ind fra start. Her vil blandt andet grønne uderum og boliger med optimale dagslysbetingelser bidrage positivt, som helt grundlæggende arkitektoniske prioriteringer. Orienteringen af bygningens form mod sydvest, giver et optimalt lysindfald til både boliger og fællesområder, ude og inde – som bofællesskabets beboere kan nyde godt af.

Bygherre

BK Invest

Ydelse

Arkitektrådgivning

Areal

42 boliger, 3.600 m2

Et integreret landskab

Landskabet er tænkt ind på alle ”niveauer” i husene og trukket med op i højden, i form af fælleshusets grønne tag, altaner på alle etager og en sydvestvendt og solrig have med orangeri.