Genåbning af Frederiksberg Bibliotek

Musik, ord og arkitektur

Mandag den 2. maj blev Frederiksberg Hovedbibliotek genåbnet med manér. Biblioteket slår atter dørene op efter 1,5 års omfattende restaurering og renovering af den klassiske bygning fra 1935 tegnet af arkitekt H.C. Andresen. Med respekt for bygnings historie og arkitektur, har H+ opdateret og tilbageført den oprindelige æstetik og detaljerigdom. Restaureringen er baseret på solidt historisk billedmateriale samt oprindelige tegninger og beskrivelser fra Frederiksberg Stadsarkiv.

Vision for restaurering og modernisering

Projektet i sin helhed sigtede efter at retablere et arkitektonisk sammenhængende bibliotek for publikumsområderne, som gør det overskueligt og inspirerende at finde en læseoplevelse at låne med hjem.

Moderne faciliteter

I området, hvor der tidligere var afleveringsautomat bag en mur, er der kommet en ny lounge med udsigt over Falkoner Plads. Her vil man fremover kunne lade op med en kop kaffe, læse avisen og få hjælp i bibliotekets infocenter.

Selv Frederiksbergværelset, der i gamle dage var stadsbibliotekarens kontor, er igen blevet åbnet for brugerne. Her er nu ro til fordybelse og en samling af sjældne danske bøger.

De nye rammer vil give rig mulighed for at udfolde den kreative sans for børn og voksne, hvad enten det handler om at vække læselysten, få hjælp til lektierne eller blot at lade sig inspirere af de flotte nye omgivelser.

Åbningstale og forførende poisi

Genåbningen blev fejret med musik, taler og litterær underholdning. Borgmester Michael Vindfeldt (S) holdt åbningstale, og ordjongløren Per Vers forførte gæsterne med ord og poesi.

Med det store fremmøde står det klart, at Frederiksberg Bibliotek er hele byens kulturelle samlingssted.

Konstruktivt samarbejde

Projektet er gennemført mens biblioteket har været i fuld drift, hvilket har krævet stor planlægning samt positiv tilgang fra alle aktører.

H+ vil sige stor tak for det gode og konstruktive samarbejde med; Frederiksberg Kommune, Frederiksberg Bibliotek, Wissenberg A/S samt de mange dygtige håndværkere som har bidraget under udførelsen. 

”Byens smukke hovedbibliotek har fået en ny og moderne ramme, som skaber endnu bedre muligheder for at fastholde hovedbibliotekets position som et kulturelt fyrtårn og samlingssted for hele byen.”

Formand for Kultur- og fritidsudvalget Lotte Kofoed (SF)