Praktikantfortællinger

Når vi siger, at et praktikforløb hos os er første skridt på karrierestigen, mener vi det.

Den nye generation af bygningskonstruktører og arkitekter skaber værdi for vores virksomhed – og ikke mindst vores kunder. Vi gør en dyd ud af at skabe udviklende og inspirerende rammer for praktikanter, studentermedhjælpere og nyuddannede.

I flere tilfælde har et praktikforløb hos H+ ført til en fast ansættelse efter endt forløb.

Har du lyst til at være en del af et team, der bygger på faglig stolthed og et stærkt kollegaskab? Så send en ansøgning til job@hplus.dk

Fra praktikant til fastansat

Tobias Helbo Wagner havde sin første dag som bygningskonstruktørpraktikant tilbage i februar 2020 – og i dag er han fastansat og en del af i teamet på DTU-rammeaftalen, der omfatter renovering og ombygning af laboratorier.

Allerede fra første dag fik Tobias mulighed for at dyrke sin største interesse – projektering – og var bl.a. tilknyttet et nybyggeri; en tilbygning til Lederne på 3400 m2, alment boligbyggeri i Nakskov og nye faciliteter for Flådestation Korsør.

Undervejs i sit praktikforløb fik 26-årige Tobias god tid til at prøve kræfter med det han kalder:

”En lille brøkdel af, hvad en bygningskonstruktør kan arbejde med hos H+”

Denne alsidighed i arbejdsopgaver og flere besøg på byggepladser medvirkede til, at Tobias skiftede fokus fra projektering til byggeledelse.

”Det er en arbejdsplads med rig mulighed for at prøve forskellige arbejdsområder af. Det er hverken KUN projektering af nybyggeri, boliger, ældre bygninger, kontorer, campusser, byggeledelse, indretning, totalrådgivning eller Facility management.” 

// Tobias, bygningskonstruktør hos H+
tidligere praktikant

Hvordan oplevede du dine nye kollegaer tog imod dig som praktikant?

”De respekterede mig, og fik mig til at føle mig som en af dem. De var imødekommende, når jeg stillede spørgsmål til værktøjer men også, når jeg var nysgerrige på deres arbejdsopgaver.”

Kan du nævne en konkret ting, der gjorde indtryk under dit praktikophold?

“Jeg husker særligt mit samarbejde med Troels Holm. Han havde altid overskud til at lære fra sig – selvom han var arkitekt og jeg var bygningskonstruktør. En lille bonus var, at han tilbød at være min mentor til mit speciale på 7. semester”

Fra praktikant til fastansat

Jeg lavede en prioriteringsliste over virksomheder, som jeg besøgte. Derfra rangerede jeg dem efter et selvlavet pointsystem, hvor H+ var det bedste match”

// Peter, bygningskonstruktør hos H+
tidligere praktikant

29-årige Peter Lund Skøt havde sin første dag som praktikant tilbage i februar 2021 – og i dag er han fastansat og udfylder rollen som både sagsarkitekt og byggeleder.

Peter kom godt fra start med sin tildelte mentor og en opadgående læringskurve, hvorfra han husker særligt én begivenhed:

”De tre sager jeg var tilknyttet i forbindelse med renovering af Teilum Bygningen står som en klar begivenhed efter aflevering af udbud. Her mærkede jeg stoltheden over mit bidrag til tre sager, der alle kom godt i hus.”

Foruden de vellykkede sager, fik Peter også indfriet sit ønske om ”gode kollegaer, du altid kan sparre med, varierende arbejdsopgaver og selvfølgelig… den bedste madordning.”

Fra praktikant til fastansat

Nicolai Friis havde sin første dag som praktikant tilbage i januar 2022. Han blev hurtigt en uundværlig spiller – og blev derfor tilbudt en stilling som studentermedhjælper efter endt praktikforløb.

Når Nicolai husker tilbage på sit praktikforløb som konstruktørpraktikant, husker han især, hvordan han følte sig som en del af teamet fra dag ét:

”De første uger gjorde mine nye kollegaer meget ud af at introducere sig selv og spørge nysgerrigt ind til mig. De var imødekommende og gode til at inddrage mig både når der var udfordringer og gode nyheder.”

Nicolai fremhæver også den gode dialog med sin tildelte mentor, der gav mulighed for at tilføje eller fjerne emner fra forløbet, afhængigt af interesse og konkrete læringsmål med henblik på at udvikle sig som konstruktør.

“I en del af min praktikperiode har jeg været så heldig at få lov at sidde med som en del af byggeledelsen på Nyt Hvidovre Hospital, hvor jeg blandt andet assisterede byggelederen for en af de største entrepriser på byggepladsen.

// Nicolai, bygningskonstruktør hos H+
tidligere praktikant og studentermedhjælper

Hvad var dine forventninger til praktikforløbet?

Min forventning til praktikforløbet var at få lov til at beskæftige mig med en bred vifte af opgaver som en uddannet konstruktør, beskæftiger sig med til hverdag. Jeg ønskede for alt i verden ikke at blive set som billig arbejdskraft.

Generelt er jeg rigtig glad for, hvor meget jeg selv har kunne være med til at præge min praktikperiode – og muligheden for så stor alsidighed i arbejdsopgaver.

Jeg er i min tid på tegnestuen nået omkring store dele af den projekterendes arbejde. Her har jeg dygtiggjort mig i alt fra Revit og IKT til indledende overslagsberegninger af ingeniøropgaver.”