Rejsegilde på Sankt Ansgar Skole

Nye pædagogiske rammer for leg, læring og trivsel

Traditionen tro var elever, ansatte, A.P. Møller og hustru Chastine MC-Kinney Møllers fond, H+ som bygherrerådgiver samt samarbejdspartnere i dag samlet i hjertet af Nørrebro for at fejre udbygningen og modernisering af Sankt Ansgar Skole.

Renoveringen og udbygningen er et stort løft for skolens pædagogiske rammer for leg, læring og trivsel for nuværende og fremtidige elever.

Bevaringsværdig bygning fra 1900-tallet

De nye undervisningslokaler, der indrettes på skolens øverste etage, skaber smukke rammer for naturfag og kunst – og ikke mindst plads til flere elever.

Lokalerne indrettes i forbindelse med en gennemgribende renovering af skoles tag, hovedtrappe og 5. sal. Den nye hovedtrappe og elevator skaber tilgængelighed til alle etager og binder forhus og baghus sammen i den bevaringsværdige bygning fra 1900.

Flere hundrede tons affald

Skolens eneste indgang ligger på den trafikerede og pulserende Nørrebrogade, og består af en ganske smal port, som al materiale skulle igennem – og hundrede af tons affald, der skulle ud igen. En af Danmarks sværeste byggepladser, sagde Tove Skrumsager Frederiksen, formand for Ejendomsfonden i sin fine tale.

Udbygningen krævede derfor en høj grad af logistik, samarbejde og koordinering parterne imellem, ligesom der blev stillet høje krav til sikkerhed – både for håndværkerne, eleverne og lærerne.

sankt-ansgar-skole-rejsegilde-hplus-web

 

 

 

 

 

 

 

Team

Tak til bygherren, A.P. Møller Fonden, Sankt Ansgar Skole, entreprenør Hansen & Andersen og totalrådgiver Hoff & Sørensen for det gode samarbejde.