Åbning af Nyt Hospital Herlev

En lang byggeproces tager nu sin afslutning på Nyt Hospital Herlev. Patienter og medarbejdere rykkede i søndags ind i det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center i moderniserede rammer, som byder på helende og sanselig arkitektur.

Med det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center udvider Herlev Hospital med i alt 56.000 m2.
De to nye bygninger rummer blandt andet akut- og børnemodtagelse, fødegang, børneafdeling og ca. 300 sengestuer med eget bad og toilet

Indretningen på Afdeling for Børn og Unge skal skabe rammer for aktiviteter, trivsel og samvær med familien. I det nye Kvinde–Barn–Center er der fokus på hele familiens behov.

Akutmodtagelsen er blandt andet indrettet med MR-skannere, CT-skannere og røntgen. Det betyder, at patienterne kan få en hurtigere og mere præcis diagnose og dermed også hurtigere blive behandlet af den rette specialist.

Der er etableret et rørpost-system i de nye bygninger, som skal sørge for, at der hurtigt kommer svar på blodprøver. Også det er med til at sikre patienter en hurtig udredning.

H+ varetager byggeledelsen af de arkitektfaglige discipliner samt assistance på installationsfagene. Projekterne gennemføres sideløbende med et hospital i drift, og byggeledelsen har derfor stort fokus på at sikre adgangsveje, ambulancekørsel og generel sygehusdrift.

Projektet højner hospitalsmiljøet og sikrer de bedst mulige vilkår for behandling, uddannelse og forskning.