Åbning af Nyt Hospital Herlev

En lang byggeproces tager nu sin afslutning på Nyt Hospital Herlev. Patienter og medarbejdere rykkede i søndags ind i det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center i moderniserede rammer, som byder på helende og sanselig arkitektur.

Med det nye Akuthus og Kvinde-Barn-Center udvider Herlev Hospital med i alt 56.000 m2.
De to nye bygninger rummer blandt andet akut- og børnemodtagelse, fødegang, børneafdeling og ca. 300 sengestuer med eget bad og toilet

Indretningen på Afdeling for Børn og Unge skal skabe rammer for aktiviteter, trivsel og samvær med familien. I det nye Kvinde–Barn–Center er der fokus på hele familiens behov.

Akutmodtagelsen er blandt andet indrettet med MR-skannere, CT-skannere og røntgen. Det betyder, at patienterne kan få en hurtigere og mere præcis diagnose og dermed også hurtigere blive behandlet af den rette specialist.

Der er etableret et rørpost-system i de nye bygninger, som skal sørge for, at der hurtigt kommer svar på blodprøver. Også det er med til at sikre patienter en hurtig udredning.

Projektet højner hospitalsmiljøet og sikrer de bedst mulige vilkår for behandling, uddannelse og forskning.

H+ARKITEKTER varetager byggeledelsen af de arkitektfaglige discipliner samt assistance på installationsfagene. Projekterne gennemføres sideløbende med et hospital i drift, og byggeledelsen har derfor stort fokus på at sikre adgangsveje, ambulancekørsel og generel sygehusdrift.

Læs mere om projektet her: Herlev Hospital