H+ er arkitektrådgiver på totalrenoveringen og ombygningen af de historiske bygninger på Odense Havn for Olav de Linde. For blot fem år siden var havneområdet i Odense for­beholdt industri, mens det i dag summer af erhvervsliv omgivet af smukke, rustikke industribygninger – ligesom Havnegade 16, der får nyt liv med en omfattende transformation og terrænopbygning. Det gamle pakhus fra 1926 får en ny funktion som åbent erhvervslejemål med moderne kontorer og mødelokaler i flere plan. 

Som en del af lokalplanen for Odense Havn omdannes “Pakhusbyen” til nye kontor- og serviceområder. Arbejdet udføres med det væsentlige formål at sikre det bevaringsværdige havnemiljø og samtidig gøre den indre havn til et attraktivt bolig- og erhvervsområde.

Havnegade 16 er én af de bygninger, der gennemgik en større transformation. Det store, dobbelte fladepakhus fra 1926 består af store uopdelte rum, hvor tagets trækonstruktion med store spænd er synlige, mens det store gavlparti i røde mursten med sine blå jernporte og det høje midtertårn er en fremtrædende signaturbygning i pakhusmiljøet.

Bygherre

Ejendomsselskabet Olav de Linde

Ydelser

Arkitektrådgivning

Areal

 4.200 m2

Team

OJ Rådgivende Ingeniører

Lokation

Odense

For at bevare pakhusets iboende charme og sjæl, er de originale spær er blotlagt og udgør en stor del af det arkitektoniske udtryk i den unikke og moderne kontorejendom.

Bevaring af den oprindelige arkitektur

I renoveringen og ombygningen har der været fokus på at bevare synligheden af det gode håndværk og bygningens robuste materialer som beton, træ og stål; så historik, tradition og samtid mødes i attraktive kontormiljøer. 

Previous slide
Next slide

Genanvendelse af materialer

Tagkonstruktionen er renoveret, og tagene er udført som varme tage, så bygningens imponerende, originale stabiliserende trækonstruktion er synlig. De eksisterende skodevinduer og skodeporte blev taget ned, restaureret og genindsat for at bevare den originale facades udtryk samtidigt med, at der etableret nye vinduer og døre for at sikre bygningens nye funktionalitet. Det samlede byggeri indeholdt statik ifm. ombygninger til nye funktioner og etablering af alle tekniske installationer som varme, køling, ventilation, sprinkling, VVS og el.

Med udgangspunkt i bæredygtigt byggeri blev der benyttet genbrugstegl til nyopførte vægge og genbrugsmaterialer monteret på vægge.