H+TNT var arkitektrådgiver på opførelsen af 92 almene familieboliger i Kolding midtby med udsigt til vand og Koldinghus. Boligkarréen er formgivet med udgangspunkt i de lokale kvaliteter og fordrer fællesskabet beboerne imellem. Boligbyggeriet modtog hædrende omtale for sin arkitektur fra Kolding Kommune.

Tilbage i 1500-tallet lå der et Kloster ved netop denne grund, som viste sig at gemme på middelalderbyens historie, deraf navnet. Hele projektet startede derfor med en arkæologisk udgravning.

Bebyggelsen danner en karre med den eksisterende bebyggelse — og på på den østlige side af bebyggelsen har beboerne fremtidsudsigt til et grønt åndehul med plads til leg og ophold på kommunens initiativ.

Boligbyggeriet består af varierede boligstørrelser for at favne beboernes individuelle behov for plads. Ud af de i alt 92 boliger, har vi etableret 16 boliger på 68 m2, 14 boliger på 89 m2 og 14 boliger på ca. 105 m2. Desuden er der etableret parkeringskælder i kælderplan.

Et levende facadeudtryk

Bebyggelsen i Klostergården danner en firkantet karré med et stort, grønt gårdrum i midten. Selve bebyggelsen består af et antal gavlhuse, som varierer i højde og udtryk og dermed er med til at give et levende facadeudtryk. Den nye bebyggelse er inspireret af den eksisterende bygningsmasse med sine murede facader i forskellige farvenuancer.

Bygherre

Domea Kolding – Lunderskov

Ydelser

Arkitektrådgivning

Areal

11.000 m2

Team

Dansk Boligbyg a/s, OJ Rådgivende Ingeniører,
Lea Nørgaard

Lokation

Sydjylland, Kolding

”Et vellykket eksempel
på fortætning med boliger,
der på elegant vis indpasses i
den omgivende bys struktur”

Bedømmelsesudvalget,
Kolding Kommune

Optimale lysforhold

Inde i gårdrummet er facaderne i hvid beton for at forstærke lyset. For at sikre adgang til optimalt dagslysforhold har vi samtidig installeret vinduer i begge facader, nogle fra gulv til loft.

Adgangen til bebyggelsen foregår fra gaderne og den grønne plads, hvorfra man ankommer i det grønne gårdrum og herfra begiver sig via trappeopgange op i bebyggelsen. Det grønne gårdrum er tiltænkt plads til leg og ophold samt at styrke fællesskabet beboerne imellem.