H+ var totalrådgiver på renovering og nyindretning af eksisterende undervisnings- og kontorfaciliteter til topmoderne faciliteter for ca. 80 brugere for SKT på Panum Instituttet. Vi har kombineret arkitektoniske løsninger af høj kvalitet med den nyeste teknologi med det formål at skabe faciliteter, hvor der både er plads til at reflektere og praktisere. Projektet er løst under vores rammeaftale med KU SUND.
SKT er en del af Det Sundhedsvidenskabelige Falkultut. De eksisterende faciliteter var utidssvarende og usammenhængende. Med en række højarkitektoniske løsninger har H+ indrettet de seks eksisterende rum til fire nye enheder med faciliteter, der omfatter undervisningsrum, øvelsesstealisation, øvelsesklinik, simulationsenhed og eksisterende gipslaboratorie.
Brugerinddragelse med workshops
Særligt for projektet var den gennemgående brugerinddragelse, der var med til at skabe rammer, der er tilstræbt at være 1:1 med den virkelige praksis inden for feltet. Med en engageret brugergruppe faciliterede vi en række workshops, hvor vi gennemgik forskellige indretningsforslag med mulighed for brugerne at kommentere og komme med forslag. Formålet var at forstå de studerendes praksis og få et realistisk billede af, hvordan særfunktioner og arbejdsgange ved de forskellige arbejdsstationer foregår trin for trin. På den måde fik vi et detaljeret indblik i, hvordan vi bedst muligt kunne efterkomme brugernes ønsker og behov samt optimere arbejdsprocesser i det daglige. Endvidere afholdt vi møder med tekniske fagspecialister med det formål at indfri de medfølgende høje krav til tekniske installationer med ønske fra bygherren om den nyeste teknologi.
Indretningen tager afsæt i det eksisterende designkoncept for Panum Instituttet; hvor tre farver fra den originale farvepalette altid skal optræde for at bevare den røde tråd på fakultetet. I dette tilfælde gul, grøn og lilla. Ambitionen var at skabe et sterilt miljø med aktiv brug af farver i indretningen – både for at skabe modspil men også for at skabe nogle visuelle, naturlige inddelinger. For eksempel har vi zoneinddelt gulvet i farver for at markere overgangen fra en arbejdsstation til en anden.
Bygherre
Københavns Universitet
Ydelser
Totalrådgivning
Areal
300 m2
Lokation
Hovedstaden, Nørrebro
“H+ har leveret et projekt, der afspejler stor forståelse for brugerne – og de studerende, som opholder sig i lokalerne hver dag. Det er tydeligt at mærke, hvordan holdbare løsninger og specialkrav harmonerer med funktion og æstetik. Et sted med plads til både at reflektere og praktisere”
// Københavns Universitet
Aktiv brug af farver i indretningen
Indretningen tager afsæt i det eksisterende designkoncept for Panum Instituttet; hvor tre farver fra den originale farvepalette altid skal optræde for at bevare den røde tråd på fakultetet. I dette tilfælde gul, grøn og lilla.
Ambitionen var at skabe et sterilt miljø med aktiv brug af farver i indretningen – både for at skabe modspil men også for at skabe nogle visuelle, naturlige inddelinger. For eksempel har vi zoneinddelt gulvet i farver for at markere overgangen fra en arbejdsstation til en anden.
Plads til at reflektere og praktisere
Vi har prioriteret at skabe en sammenhængende rumforløb. Sammenhængende rum giver de studerende plads til både at reflektere og praktisere. Gode pladsforhold, et godt flow og tiltag som kontaktløse vandhaner og automatiske døre tilgodeser arbejdsprocesser og tager højde for en travl dagligdag og behovet for rengøringsvenlige og sterile miljøer.
Relaterede projekter
Domus Vista – Ombygning af butikscenter og etablering af 127 ungdomsboliger
H+TNT var totalrådgiver på ombygningen af 1. salen på den 102 meter høje, ikoniske beboelsesbygning på Frederiksberg – også kendt som Domus Vista, der er
Plejecenter på Byageren – 72 plejeboliger og servicecenter
H+TNT var teknisk bygherrerådgiver på opførelsen af Plejecenter Byageren, der omfatter 72 almene plejeboliger og tilhørende servicecenter. Plejecentret er opført i to etager og de
Bellahøj Kirke
Bellahøj Kirke fra 1962 er tegnet og opført af Tage Nielsen, H+TNTs grundlægger, der var blandt de mest progressive arkitekter i efterkrigstidens Danmark. Den underspillede